Program for konferencen

Fælles Digital Fremtid

Onsdag den 17. januar 2018 kl. 9.00 - 17.00
Syddansk Sundhedsinnovationshaller, 5230 Odense

 

OBS: Der er lukket for tilmelding til Fælles Digital Fremtid

8:00 – 9:00 – Ankomst og kaffe i kopperne

9:00 – 9:15 – Velkomst ved Kasper Nizam, leder af Social Digital & Christian Graversen, direktør i Welfare Tech

9:15 – 9:30 – Åbningstale ved Thorkild Olesen, formand i Danske Handicaporganisationer

9:30 – 09:50 – Mød meddesignerne
Vi begynder dagen med et interview af nogle gæster. Fælles for dem er, at de har været med til at udvikle sociale, digitale løsninger. Hør hvordan de blev involveret i designprocessen, og hvorfor det er så vigtigt at inddrage de forskellige type brugere tidligt, når der udvikles sociale løsninger til mennesker med handicap.

09:50 – 10:20 – Tilgængelig & digital: Fremtidens muligheder og udfordringer v. Anders Justian, designchef i Social Digital
Anders vil gøre os klogere på de nyeste teknologier og digitale trends. Og han vil fortælle hvilke muligheder og udfordringer, det skaber for tilgængelige digitale løsninger i fremtiden. Udover at være designchef i Social Digital, så har Anders mange års erfaring i at udvikle digitale løsninger til mennesker med handicap. Han har tidligere udviklet løsninger som Scan How og Living Buddy – apps for mennesker med kognitive handicap eksempelvis autisme og ADHD.

10:20 – 10:45 – Kaffe & netværk

10:45 – 12:15 – Social Design Sprint – Effektiv metode til innovation
Prøv en af de helt store trends inden for digital udvikling og design. Alle konferencedeltagere bliver inviteret til at være med i et lyn-Design Sprint. Design Sprint er en innovationsmetode, som normalt varer fem dage. Deltagerne får et indblik i, hvor langt man faktisk kan komme i sociale, digitale udviklingsprojekter på meget kort tid. Sprintene tager udgangspunkt i forskellige cases fra den virkelige verden.

12:15 – 13:15 – Frokost

13:15 – 13:45 – Et digitalt samfund for alle v. Morten Hjelholt, associate professor på IT-Universitetet
NemID, e-boks og borger.dk er eksempler på, hvordan vi som borgere forventes at blive mere og mere digitale. Forskning fra IT-Universitetet med associate professor Morten Hjelholt i spidsen, viser, at en stor del af mennesker med fysisk og psysisk handicap ikke er med på den hastige digitale udvikling. På konferencen vil Morten holde oplæg om vigtigheden af at arbejde med tilgængelige, digitale løsninger, som inkluderer alle borgere.

13:45 – 14:15 – Vær på forkant med tilgængelighed anno 2018 v. Susanna Laurin, CEO hos Funka
Hvordan kommer de tilgængelighedskrav, som danske myndigheder skal følge fra september 2018 til at se ud? Og hvorfor er det så vigtigt at tage tilgængeligt design alvorligt? Det kan Susanna Laurin gøre os klogere på. Funka er den førende organisation i Europa, når det kommer til tilgængelighed. Susanna leder den ekspertgruppe i EU, som udvikler den målemetode, der kommer til at gælde i alle medlemslande. Hun er også ekspert i det standardiseringsorgan, der laver de krav til tilgængelighed, som Danmark er forpligtet til at leve op til fra næste år. Det gælder om at spidse ører, når Susanna går på talerstolen, hvis du vil være på forkant med tilgængelighed anno 2018.

14:15 – 14:45 – Kaffe & netværk

14:45 – 15:55 – Lyntaler
Til lyntalerne får du mulighed for at møde række spændende oplægsholdere, der fortæller om konferencens tre temaer: brugerinddragelse, fremtidens løsninger og forankring. Lyntalerne varer 10 minutter, og du vil blive inspireret af førende, innovative talere, der alle arbejder med sociale, digitale løsninger. Mød blandt andre: Hans Jørgen Wiberg, grundlægger af Be My EyesJesper Karlberg, partner i ProReactAnders Stæhr, medstifter af Boblberg, Helene Nørlem og Melissa Azari, kvinderne bag Tiimo, Anna Voss, teknologikonsulent på DokkX, Thomas Saaby Noer, chef for sundhedsområdet i Khora, Dorthe Solgaard, projektchef i Enheden for Velfærdsteknologi i Københavns Kommune og Kristian Thor Jakobsen, analysechef i Den Sociale Kapitalfond.

16:05 – 16:40 – Gå forrest med social, digital innovation v. Andreas Hjorth Frederiksen, projektdirektør i Mandag Morgen
Andreas Hjorth Frederiksen sætter fokus på social innovation og nødvendigheden af, at kommunerne, NGO’er og virksomheder går sammen om velfærdsudvikling. Ved hjælp af konkrete eksempler vil han vise, hvordan digitale løsninger skaber varige sociale forandringer. Sidst, men ikke mindst, leverer Andreas nogle håndgribelige redskaber og genveje til arbejdet med social innovation. Andreas er projektdirektør i Mandag Morgen, der er Skandinaviens førende uafhængige tænketank. Han har en fortid som blandt andet programchef i Egmont Fonden og leder af udviklingsbureauet Social+. Han har stor erfaring med velfærdsinnovation og teknologi inden for social-, beskæftigelses- og handicapområdet.

16:40 – 16.50 – Fælles Digital Fremtid v. Mai Mercado, Børne- og socialminister
Børne- og socialministeren er på trapperne med et lovforslag imod diskrimination af handicappede. Vi glæder os til at se hendes videotale til konferencen. 

16.50 – 17:00 – Farvel & tak v. Kasper Nizam, leder af Social Digital

Det kan du også opleve til konferencen:
Innovationszonen
I pauserne kan du stikke hovedet forbi innovationszonen og møde nogle af de mange initiativrige udviklere, der arbejder inden for feltet af tilgængeligt design. I zonen vil man kunne se og prøve nogle af de fremtidens lovende projekter indenfor tilgængelige, digitale løsninger.

Gå tilbage til Konference-siden